Varhimo: Sukunimi-info

Varhimo

Tietoja sukunimestä Varhimo

Varhimo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Varhimo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 37

v. 2020 36

v. 2022 36

v. 2023 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Varhimo on sijalla 14 271. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Varhimo ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Varhimo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Varhimo on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1920

Sana Varhimo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вархимо tarkoittaa nimeä Varhimo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Warhimå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Varhimo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Varpu Varhimo.

Samankaltaisia nimiä kuin Varhimo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Varhimo, Finland.

©Tuomas Salste