Varismäki: Sukunimi-info

Varismäki

Tietoja sukunimestä Varismäki

Varismäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Varismäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 58

v. 2015 59

v. 2016 58

v. 2017 59

v. 2018 58

v. 2019 57

v. 2020 58

v. 2021 58

v. 2022 58

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Varismäki on sijalla 10 158. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Varismäki. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Varismäki

Varismäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Varismäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Varismäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Varismäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Varismäen metsätie, Varismäenkuja, Varismäenmutka, Varismäenraitti, Varismäentie, Varismäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Варисмяки ("Varismjaki") tarkoittaa nimeä Varismäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Varismeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Warismäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Varismäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Varismaki tai Varismaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Varpu Varismäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Varismäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Varismäki, Finland.

©Tuomas Salste