Varjos: Sukunimi-info

Varjos

Tietoja sukunimestä Varjos

Varjos on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Varjos-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 23

v. 2020 24

v. 2022 25

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Varjos on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Varjos ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1943

Sana Varjos esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Варьос tarkoittaa nimeä Varjos. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Varjoss. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Warios on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Varjos olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Varpu Varjos.

Samankaltaisia nimiä kuin Varjos

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Varjos, Finland.

©Tuomas Salste