Varsa: Sukunimi-info

Varsa

Tietoja sukunimestä Varsa

Varsa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Varsojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2018 29

v. 2020 28

v. 2022 27

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Varsa on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Varsa ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Varsojen enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 75 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1899–1915

Varsoja tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Varsan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Varsa, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla viisi.

Asuinpaikat 1955–1965 kuolleilla

Kuolleet
1955–1965

Vuosina 1955–1965 kuolleet Varsat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Varsan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme Varsaa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Varsa

Varsa
(paikannimi)
Varsa Karjalassa
(karttanimi)

Varsa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Varsa esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Varsa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Varsa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Varsakuja, Varsankaari, Varsankatu, Varsankuja, Varsanpolku, Varsantie, Varsapolku, Varsatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Варса tarkoittaa nimeä Varsa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Varpu Varsa.

Samankaltaisia nimiä kuin Varsa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Varsa, Finland.

©Tuomas Salste