Vatunki: Sukunimi-info

Vatunki

Tietoja sukunimestä Vatunki

Vatunki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Vatunkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2020 20

v. 2021 22

v. 2022 24

v. 2023 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vatunki on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vatunki ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Vatunki

Vatunki (paikannimi)Katuosoitteissa

Vatunki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; niemi sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vatunki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vatunki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Eteläinen Vatungintie, Pohjoinen Vatungintie, Vatunginkuja, Vatunginpolku, Vatungintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ватунки tarkoittaa nimeä Vatunki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Watungj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vatunki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Vatunki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vatunki, Finland.

©Tuomas Salste