Vehkalampi: Sukunimi-info

Vehkalampi

Tietoja sukunimestä Vehkalampi

Vehkalampi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Vehkalampien määrä on noussut. Lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 118

v. 2016 124

v. 2018 128

v. 2020 129

v. 2022 131

v. 2023 133

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vehkalampi on sijalla 5 323.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vehkalampi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vehkalampi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vehkalampi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 46 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vehkalampia on 133.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1933
Yritykset
perust. –2006

Sana Vehkalampi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vehkalampi

Vehkalampi
(paikannimi)
Vehkalampi Karjalassa
(karttanimi)

Vehkalampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 147 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; suo; talo; vesialue sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Vehkalampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vehkalampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Vehkalampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vehkalammentie, Vehkalampi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Vehkalammet ulkomailla

Ruotsissa Vehkalampi oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вехкалампи tarkoittaa nimeä Vehkalampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wechcalambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vehkalampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Vehkalampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vehkalampi, Finland.

©Tuomas Salste