Vehkaniemi: Sukunimi-info

Vehkaniemi

Tietoja sukunimestä Vehkaniemi

Vehkaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen. Vehkaniemien lukumäärä oli 23 henkeä vuonna 1985. Tuoreempi tieto vuodelta 2023 kertoo, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Vehkaniemi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Vehkaniemi

Vehkaniemi
(paikannimi)
Vehkaniemi Karjalassa
(karttanimi)

Vehkaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 32 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; niemi; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Vehkaniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vehkaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Vehkaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vehkaniemenkärki, Vehkaniementie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вехканиеми ("Vehkanijemi") tarkoittaa nimeä Vehkaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wechcaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vehkaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Vehkaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vehkaniemi, Finland.

©Tuomas Salste