Vehkaperä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vehkaperä

Vehkaperä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Vehkaperien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 121 max

v. 1985 139

v. 2014 176

v. 2015 177

v. 2016 176

v. 2017 179

v. 2018 187

v. 2019 187

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vehkaperä on sijalla 4 043.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vehkaperiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Vehkaperän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Vehkaperä

Vehkaperä (paikannimi)Katuosoitteissa

Vehkaperä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vehkaperä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vehkaperä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vehkaperä, Vehkaperäntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вехкаперя ("Vehkaperja") tarkoittaa nimeä Vehkaperä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vehkapere.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wechcaperä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vehkaperä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vehkapera tai Vehkaperae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vehkaperä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vehkaperä, Finland.

©Tuomas Salste