Vehkasaari: Sukunimi-info

Vehkasaari

Tietoja sukunimestä Vehkasaari

Vehkasaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Vehkasaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2018 39

v. 2020 38

v. 2022 36

v. 2023 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vehkasaari on sijalla 15 199. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vehkasaari ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Vehkasaari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vehkasaari on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Vehkasaari. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Vehkasaari

Vehkasaari
(paikannimi)
Vehkasaari Karjalassa
(karttanimi)

Vehkasaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi, saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Vehkasaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vehkasaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Vehkasaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lamminsalon Vehkasaari, Suovun Vehkasaari, Vehkasaarenpolku, Vehkasaarentie, Vehkasaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вехкасаари tarkoittaa nimeä Vehkasaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vehkasāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wechcasarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vehkasaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Vehkasaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vehkasaari, Finland.

©Tuomas Salste