Vehkoja: Sukunimi-info

Vehkoja

Tietoja sukunimestä Vehkoja

Vehkoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Vehkojien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 20 max

v. 1985 26

v. 2015 34

v. 2018 35

v. 2020 36

v. 2022 36

v. 2023 36

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vehkoja on sijalla 14 558. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vehkoja ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Vehkoja

Vehkoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Vehkoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty; talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vehkoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vehkoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vehkojankuja, Vehkojantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вехкоя tarkoittaa nimeä Vehkoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wechcoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vehkoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Vehkoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vehkoja, Finland.

©Tuomas Salste