Vehkomäki: Sukunimi-info

Vehkomäki

Tietoja sukunimestä Vehkomäki

Vehkomäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Vehkomäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 28 max

v. 1985 28

v. 2014 54

v. 2016 51

v. 2018 50

v. 2020 50

v. 2022 50

v. 2023 48

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vehkomäki on sijalla 11 717. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vehkomäki ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Vehkomäki on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vehkomäki on suojattu 1995 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme Vehkomäkeä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Vehkomäki

Vehkomäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Vehkomäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vehkomäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vehkomäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vehkomäenkuja, Vehkomäentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вехкомяки ("Vehkomjaki") tarkoittaa nimeä Vehkomäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vehkomeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wechcomäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vehkomäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vehkomaki tai Vehkomaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vehkomäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vehkomäki, Finland.

©Tuomas Salste