Vehmaskangas: Sukunimi-info

Vehmaskangas

Tietoja sukunimestä Vehmaskangas

Vehmaskangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Vehmaskankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2018 40

v. 2020 42

v. 2022 41

v. 2023 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vehmaskangas on sijalla 12 939. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vehmaskangas ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vehmaskangas on melko pitkä nimi.

Paikannimi Vehmaskangas

Vehmaskangas (paikannimi)

Vehmaskangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vehmaskangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вехмаскангас tarkoittaa nimeä Vehmaskangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vehmaskangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wechmascangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vehmaskangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Vehmaskangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vehmaskangas, Finland.

©Tuomas Salste