Vello: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vello

Vello on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vello-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 20 max

v. 1985 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi.

Vello on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vello on suojattu 1921–1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1935
Yritykset
perust. 1959

Sana Vello esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vello

Vello (paikannimi)

Vello on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vello jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Vello-suku ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 369 henkeä, joiden sukunimi oli VELLO.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 163 henkeä, joiden sukunimi oli VELLO.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 24 henkeä, joiden sukunimi oli VELLO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Велло tarkoittaa nimeä Vello. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wellå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vello olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vella Vello tai Veli Vello.

Samankaltaisia nimiä kuin Vello

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vello, Finland.

©Tuomas Salste