Venejärvi: Sukunimi-info

Venejärvi

Tietoja sukunimestä Venejärvi

Venejärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Venejärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 24

v. 2020 24

v. 2022 23

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Venejärvi on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Venejärvi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Venejärvi

Venejärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Venejärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Venejärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Venejärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Venejärvenkuja, Venejärvenmutka, Venejärvenpisto, Venejärvenpolku, Venejärventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Венеярви ("Venejarvi") tarkoittaa nimeä Venejärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Venejervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Weneierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Venejärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Venejarvi tai Venejaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Venna Venejärvi tai Vennu Venejärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Venejärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Venejärvi, Finland.

©Tuomas Salste