Veneranta: Sukunimi-info

Veneranta

Tietoja sukunimestä Veneranta

Veneranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Venerantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 76 max

v. 2014 88

v. 2016 88

v. 2018 89

v. 2020 88

v. 2022 84

v. 2023 81

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Veneranta on sijalla 7 858. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 414.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Venerannat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 15 Venerannan kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Venerantojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pori (6 vainajaa) sekä Luvia (3).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Paikannimi Veneranta

Veneranta (paikannimi)Katuosoitteissa

Veneranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Veneranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Veneranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Venerannankuja, Venerannanpolku, Venerannantie, Veneranta. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Венеранта tarkoittaa nimeä Veneranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Weneranda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Veneranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Venna Veneranta tai Vennu Veneranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Veneranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Veneranta, Finland.

©Tuomas Salste