Venesjärvi: Sukunimi-info

Venesjärvi

Tietoja sukunimestä Venesjärvi

Venesjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Venesjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 51

v. 2016 48

v. 2018 47

v. 2020 44

v. 2022 44

v. 2023 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Venesjärvi on sijalla 12 939. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Venesjärvi ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Venesjärvi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Venesjärvi on suojattu 1945 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1925

Sana Venesjärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Venesjärvi

Venesjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Venesjärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Venesjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Venesjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Venesjärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Venesjärvet ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli VENESJARVI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Венесъярви ("Venesjarvi") tarkoittaa nimeä Venesjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Venesjervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wenesierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Venesjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Venesjarvi tai Venesjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Venna Venesjärvi tai Vennu Venesjärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Venesjärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Venesjärvi, Finland.

©Tuomas Salste