Venetvaara: Sukunimi-info

Venetvaara

Tietoja sukunimestä Venetvaara

Venetvaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Venetvaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2018 40

v. 2020 41

v. 2022 41

v. 2023 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Venetvaara on sijalla 12 939. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Venetvaara ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Venetvaara on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Venetvaara on suojattu 1986 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1969

Vuosina 1956–1969 kuolleet Venetvaarat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Venetvaaran kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Venetvaara. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Венетваара tarkoittaa nimeä Venetvaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Venetvāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wenetfwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Venetvaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Venna Venetvaara tai Vennu Venetvaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Venetvaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Venetvaara, Finland.

©Tuomas Salste