Venninen: Sukunimi-info

Venninen

Tietoja sukunimestä Venninen

Venninen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Vennisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2018 45

v. 2020 47

v. 2022 48

v. 2023 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Venninen on sijalla 11 717. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Venninen ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1961–1970

Vuosina 1961–1970 kuolleet Venniset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Vennisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Веннинен tarkoittaa nimeä Venninen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Venninens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wennin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Venninen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Venni Venninen tai Venna Venninen.

Samankaltaisia nimiä kuin Venninen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Venninen, Finland.

©Tuomas Salste