Verkkomäki: Sukunimi-info

Verkkomäki

Tietoja sukunimestä Verkkomäki

Verkkomäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Verkkomäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2018 30

v. 2020 29

v. 2022 28

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Verkkomäki on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Verkkomäki ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Verkkomäki

Verkkomäki
(paikannimi)
Verkkomäki Karjalassa
(karttanimi)

Verkkomäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Nyky-Suomen lisäksi Verkkomäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Verkkomäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Verkkomäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Verkkomäenkatu, Verkkomäenrinne, Verkkomäentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Верккомяки ("Verkkomjaki") tarkoittaa nimeä Verkkomäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Verkomeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wercomäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Verkkomäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Verkkomaki tai Verkkomaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vera Verkkomäki tai Verne Verkkomäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Verkkomäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Verkkomäki, Finland.

©Tuomas Salste