Verkkosaari: Sukunimi-info

Verkkosaari

Tietoja sukunimestä Verkkosaari

Verkkosaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Verkkosaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2018 23

v. 2020 23

v. 2022 22

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Verkkosaari on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Verkkosaari ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Verkkosaari on melko pitkä nimi.

Paikannimi Verkkosaari

Verkkosaari
(paikannimi)
Verkkosaari Karjalassa
(karttanimi)

Verkkosaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 184 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi sekä saari.

Nyky-Suomen lisäksi Verkkosaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Verkkosaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Verkkosaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sulkavanjärven Verkkosaari, Verkkosaarenkatu, Verkkosaarenkuja, Verkkosaarenpolku, Verkkosaarentie, Verkkosaari, Viekijärven Verkkosaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Верккосаари tarkoittaa nimeä Verkkosaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Verkosāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wercosarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Verkkosaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vera Verkkosaari tai Verne Verkkosaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Verkkosaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Verkkosaari, Finland.

©Tuomas Salste