Vesikari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vesikari

Vesikari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vesikarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 22

v. 2017 22

v. 2018 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vesikari on noin sijalla 21 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Vesikari

Vesikari (paikannimi)Katuosoitteissa

Vesikari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; matalikko; niemi; saari; talo sekä vesikivi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vesikari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vesikari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vesikarintie, Vesikarivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Весикари tarkoittaa nimeä Vesikari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wesicarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vesikari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vesa Vesikari tai Vesta Vesikari.

Samankaltaisia nimiä kuin Vesikari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vesikari, Finland.

©Tuomas Salste