Vessonen: Sukunimi-info

Vessonen

Tietoja sukunimestä Vessonen

Vessonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Vessosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 56 max

v. 2015 42

v. 2018 40

v. 2020 39

v. 2022 39

v. 2023 39

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vessonen on sijalla 13 676. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 235. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vessonen ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вессонен tarkoittaa nimeä Vessonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vesonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wessoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vessonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vesa Vessonen tai Vesta Vessonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Vessonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vessonen, Finland.

©Tuomas Salste