Vierikka: Sukunimi-info

Vierikka

Tietoja sukunimestä Vierikka

Vierikka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Vierikka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 40 max

v. 1985 41

v. 2015 45

v. 2018 47

v. 2020 49

v. 2022 46

v. 2023 46

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vierikka on sijalla 12 098. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vierikka ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1969

Vuosina 1956–1969 kuolleet Vierikat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Vierikan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Vierikka

Vierikka (paikannimi)

Vierikka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vierikka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Виерикка ("Vijerikka") tarkoittaa nimeä Vierikka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vierika.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wiericka on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vierikka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viet Vierikka.

Samankaltaisia nimiä kuin Vierikka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vierikka, Finland.

©Tuomas Salste