Viherlaakso: Sukunimi-info

Viherlaakso

Tietoja sukunimestä Viherlaakso

Viherlaakso on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Viherlaaksojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 55

v. 2014 73

v. 2016 76

v. 2018 75

v. 2020 75

v. 2022 79

v. 2023 76

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viherlaakso on sijalla 8 273.

Verrattuna muihin sukunimiin Viherlaakso on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885–1917

Viherlaaksoja tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa yhdeksän Viherlaakson asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Viherlaaksojen yleisin asuinpaikka oli Helsinki (3 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Viherlaakso, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla viisi.

Asuinpaikat 1955–1970 kuolleilla

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Viherlaaksot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 11 Viherlaakson kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Viherlaaksoa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1916–1939
Yritykset
perust. –2019

Sana Viherlaakso tai Viherlaakson esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Viherlaakso

Viherlaakso (paikannimi)Katuosoitteissa

Viherlaakso on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Viherlaakso jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Viherlaakso esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viherlaakson tori, Viherlaaksonkuja, Viherlaaksontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вихерлааксо tarkoittaa nimeä Viherlaakso. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Viherlākso.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wiherlaxå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Viherlaakso olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vihtori Viherlaakso.

Samankaltaisia nimiä kuin Viherlaakso

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Viherlaakso, Finland.

©Tuomas Salste