Vihtalahti: Sukunimi-info

Vihtalahti

Tietoja sukunimestä Vihtalahti

Vihtalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Vihtalahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2018 41

v. 2020 41

v. 2022 41

v. 2023 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vihtalahti on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vihtalahti ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vihtalahtia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Vihtalahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1960–1963 kuolleilla

Kuolleet
1960–1963

Vuosina 1960–1963 kuolleet Vihtalahdet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Vihtalahden kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Vihtalahti. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Vihtalahti

Vihtalahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Vihtalahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vihtalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vihtalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vihtalahdentie, Vihtalahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вихталахти tarkoittaa nimeä Vihtalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wichtalachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vihtalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vihtori Vihtalahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Vihtalahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vihtalahti, Finland.

©Tuomas Salste