Vihtamäki: Sukunimi-info

Vihtamäki

Tietoja sukunimestä Vihtamäki

Vihtamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Vihtamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2018 25

v. 2020 24

v. 2022 23

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vihtamäki on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vihtamäki ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Vihtamäkien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Vihtamäet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Vihtamäen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1925
Yritykset
perust. –2017

Sana Vihtamäki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vihtamäki

Vihtamäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Vihtamäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vihtamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vihtamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vihtamäentie, Vihtamäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вихтамяки ("Vihtamjaki") tarkoittaa nimeä Vihtamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vihtameki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wichtamäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vihtamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vihtamaki tai Vihtamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vihtori Vihtamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Vihtamäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vihtamäki, Finland.

©Tuomas Salste