Viilo: Sukunimi-info

Viilo

Tietoja sukunimestä Viilo

Viilo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Viilo-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 61 max

v. 2014 77

v. 2016 80

v. 2018 79

v. 2020 80

v. 2022 83

v. 2023 84

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viilo on sijalla 7 665. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 675.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Viilo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Viilo

Viilo (paikannimi)

Viilo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Viilo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийло ("Vijlo") tarkoittaa nimeä Viilo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vīlo.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijlå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Viilo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viia Viilo.

Samankaltaisia nimiä kuin Viilo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Viilo, Finland.

©Tuomas Salste