Viira: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Viira

Viira on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Viirojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 24

v. 2017 23

v. 2018 24

v. 2019 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viira on sijalla 19 406. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Viira on Suomessa enimmäkseen ulkomaalaisten nimi. Suomen väestörekisterissä tämännimisistä 69 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2019. Viirojen enemmistö on miehiä. Vuonna 2019 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1931
Yritykset
perust. 2017–2018

Sana Viira esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Viira osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Viira esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viirakatu, Viirantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Viira

Viira on myös naisen etunimi. Vuonna 2019 Viira oli yhtenä etunimenä 5 naisella. Samaan aikaan Viira oli 24 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийра ("Vijra") tarkoittaa nimeä Viira. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vīra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijra on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Viira olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viia Viira.

Samankaltaisia nimiä kuin Viira

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Viira, Finland.

©Tuomas Salste