Viirimäki: Sukunimi-info

Viirimäki

Tietoja sukunimestä Viirimäki

Viirimäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Viirimäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 23

v. 2015 33

v. 2018 33

v. 2020 32

v. 2022 32

v. 2023 31

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viirimäki on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Viirimäki ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Viirimäki

Viirimäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Viirimäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Viirimäki jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Viirimäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viirimäentie, Viirimäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийримяки ("Vijrimjaki") tarkoittaa nimeä Viirimäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vīrimeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijrimäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Viirimäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Viirimaki tai Viirimaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viia Viirimäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Viirimäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Viirimäki, Finland.

©Tuomas Salste