Viirretjärvi: Sukunimi-info

Viirretjärvi

Tietoja sukunimestä Viirretjärvi

Viirretjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen. Viirretjärvien lukumäärä oli 23 henkeä vuonna 1985. Tuoreempi tieto vuodelta 2023 kertoo, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista.

Verrattuna muihin sukunimiin Viirretjärvi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Viirretjärvi

Viirretjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Viirretjärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä rakennus.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Viirretjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Viirretjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viirretjärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийрретъярви ("Vijrretjarvi") tarkoittaa nimeä Viirretjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vīrretjervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijrretierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Viirretjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Viirretjarvi tai Viirretjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viia Viirretjärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Viirretjärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Viirretjärvi, Finland.

©Tuomas Salste