Viirumäki: Sukunimi-info

Viirumäki

Tietoja sukunimestä Viirumäki

Viirumäki on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Viirumäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 56 max

v. 1985 55

v. 2014 91

v. 2016 94

v. 2018 96

v. 2020 98

v. 2022 103

v. 2023 102

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viirumäki on sijalla 6 553. Sijoitus listalla on parantunut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 235.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Viirumäki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Viirumäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Viirumäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 49 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Viirumäkiä on 102.

Paikannimi Viirumäki

Viirumäki (paikannimi)

Viirumäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Viirumäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийрумяки ("Vijrumjaki") tarkoittaa nimeä Viirumäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vīrumeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijrumäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Viirumäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Viirumaki tai Viirumaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viia Viirumäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Viirumäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Viirumäki, Finland.

©Tuomas Salste