Viitakangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Viitakangas

Viitakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Viitakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 155 max

v. 1985 139

v. 2014 149

v. 2015 150

v. 2016 147

v. 2017 149

v. 2018 147

v. 2019 147

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viitakangas on sijalla 4 944.

Verrattuna muihin sukunimiin Viitakangas on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1955

Viitakankaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Viitakankaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1955 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Viitakangas

Viitakangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Viitakangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 35 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Viitakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Viitakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viitakangas, Viitakankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Viitakankaat ulkomailla

Ruotsissa Viitakangas oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийтакангас ("Vijtakangas") tarkoittaa nimeä Viitakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vītakangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijtacangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Viitakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viia Viitakangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Viitakangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Viitakangas, Finland.

©Tuomas Salste