Viitamaa: Sukunimi-info

Viitamaa

Tietoja sukunimestä Viitamaa

Viitamaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Viitamaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 90 max

v. 2014 92

v. 2016 93

v. 2018 95

v. 2020 94

v. 2022 92

v. 2023 91

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viitamaa on sijalla 7 196. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 6 563.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Viitamaat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Viitamaan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Viitamaa

Viitamaa (paikannimi)

Viitamaa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Viitamaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийтамаа ("Vijtamaa") tarkoittaa nimeä Viitamaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vītamā.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijtama on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Viitamaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viia Viitamaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Viitamaa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Viitamaa, Finland.

©Tuomas Salste