Viitamaa: Sukunimi-info

Viitamaa

Tietoja sukunimestä Viitamaa

Viitamaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Viitamaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 92

v. 2015 93

v. 2016 93

v. 2017 94

v. 2018 95

v. 2019 95

v. 2020 94

v. 2021 93

v. 2022 95

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viitamaa on sijalla 6 962. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Viitamaa

Viitamaa (paikannimi)

Viitamaa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Viitamaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийтамаа ("Vijtamaa") tarkoittaa nimeä Viitamaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vītamā.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijtama on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Viitamaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viia Viitamaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Viitamaa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Viitamaa, Finland.

©Tuomas Salste