Viitavaara: Sukunimi-info

Viitavaara

Tietoja sukunimestä Viitavaara

Viitavaara on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Viitavaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 93

v. 2016 97

v. 2018 98

v. 2020 103

v. 2022 105

v. 2023 105

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viitavaara on sijalla 6 415.

Paikannimi Viitavaara

Viitavaara
(paikannimi)
Viitavaara Karjalassa
(karttanimi)

Viitavaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 36 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Viitavaara esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Viitavaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Viitavaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viitavaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийтаваара ("Vijtavaara") tarkoittaa nimeä Viitavaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vītavāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijtafwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Viitavaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viia Viitavaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Viitavaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Viitavaara, Finland.

©Tuomas Salste