Viitavuori: Sukunimi-info

Viitavuori

Tietoja sukunimestä Viitavuori

Viitavuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Viitavuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 22

v. 2020 21

v. 2022 21

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viitavuori on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Viitavuori ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Viitavuorien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 67 %.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Viitavuori. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Viitavuorta. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Viitavuori

Viitavuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Viitavuori on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Viitavuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Viitavuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viitavuorentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийтавуори ("Vijtavuori") tarkoittaa nimeä Viitavuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vītavuori.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijtafwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Viitavuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viia Viitavuori.

Samankaltaisia nimiä kuin Viitavuori

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Viitavuori, Finland.

©Tuomas Salste