Vikajärvi: Sukunimi-info

Vikajärvi

Tietoja sukunimestä Vikajärvi

Vikajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Vikajärvien määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 53 max

v. 2015 26

v. 2018 24

v. 2020 23

v. 2022 22

v. 2023 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vikajärvi on sijalla 21 463. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 585. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vikajärvi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Vikajärvi

Vikajärvi (paikannimi)

Vikajärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vikajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Vikajärvet ulkomailla

Ruotsissa Vikajärvi oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Викаярви ("Vikajarvi") tarkoittaa nimeä Vikajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vikajervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wicaierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vikajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vikajarvi tai Vikajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viki Vikajärvi tai Viktoria Vikajärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Vikajärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vikajärvi, Finland.

©Tuomas Salste