Vikeväinen: Sukunimi-info

Vikeväinen

Tietoja sukunimestä Vikeväinen

Vikeväinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Vikeväisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 51 max

v. 2014 61

v. 2016 59

v. 2018 60

v. 2020 61

v. 2022 60

v. 2023 59

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vikeväinen on sijalla 10 011. Sijoitus listalla on hiukan pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 829.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1949
Syntymäpaikkoja
1887–1919

Vikeväisiä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Vikeväisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1949 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vikeväinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla viisi.

Vikeväiset ulkomailla

Ruotsissa Vikeväinen oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Викевяйнен ("Vikevjainen") tarkoittaa nimeä Vikeväinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vikeveinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wikefwäin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vikeväinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vikevainen tai Vikevaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viki Vikeväinen tai Viktoria Vikeväinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Vikeväinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vikeväinen, Finland.

©Tuomas Salste