Vikki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vikki

Vikki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vikkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 119 max

v. 1985 139

v. 2014 221

v. 2015 228

v. 2016 238

v. 2017 238

v. 2018 243

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vikki on noin sijalla 3 200.

Vikki on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vikki on suojattu 1989 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vikki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vikki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vikki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 31 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vikkejä on 243.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1935

Vikkejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Vikin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vikkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sumiainen (4 henkeä) sekä Vihanti (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vikki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 9.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1938
Yritykset
perust. 1953–2013

Sana Vikki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Vikki osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Vikki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vikinkaari, Vikinkuja, Vikinraitti, Vikintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Vikki

Vikki on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Vikki oli yhtenä etunimenä 13 miehellä. Sukunimenä Vikki on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 243 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Vikit ulkomailla

Norjassa Vikki oli 29 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Викки tarkoittaa nimeä Vikki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wickj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vikki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vikke Vikki tai Viktoria Vikki.

Samankaltaisia nimiä kuin Vikki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vikki, Finland.

©Tuomas Salste