Vikkula: Sukunimi-info

Vikkula

Tietoja sukunimestä Vikkula

Vikkula on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Vikkula-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 97

v. 2015 98

v. 2016 98

v. 2017 98

v. 2018 99

v. 2019 98

v. 2020 98

v. 2021 99

v. 2022 100

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vikkula on sijalla 6 664.

Vikkula on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vikkula on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1965

Vuosina 1957–1965 kuolleet Vikkulat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Vikkulan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Vikkula. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1913–1941
Yritykset
perust. –2019

Sana Vikkula esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Vikkula osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Vikkula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vikkulankatu, Vikkulankuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Виккула tarkoittaa nimeä Vikkula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vikula.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wickula on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vikkula olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vikke Vikkula tai Viktoria Vikkula.

Samankaltaisia nimiä kuin Vikkula

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vikkula, Finland.

©Tuomas Salste