Vikstrand: Sukunimi-info

Vikstrand

Tietoja sukunimestä Vikstrand

Vikstrand on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Vikstrandien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2018 47

v. 2020 53

v. 2022 56

v. 2023 56

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vikstrand on sijalla 10 435.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Wikstrand. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vikstrand on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vikstrand on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vikstrand ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 36 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vikstrandeja on 56.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vikstrandeja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Vikstrandin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Vikstrand

Vikstrand (paikannimi)Katuosoitteissa

Vikstrand on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vikstrand jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vikstrand esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vikstrandintie, Vikstrandsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Vikstrandit ulkomailla

Ruotsissa Vikstrand oli 131 ihmisen sukunimi vuonna 2022. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viki Vikstrand tai Viktoria Vikstrand.

Samankaltaisia nimiä kuin Vikstrand

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vikstrand, Finland.

©Tuomas Salste