Vilajoki: Sukunimi-info

Vilajoki

Tietoja sukunimestä Vilajoki

Vilajoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Vilajokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2018 33

v. 2020 36

v. 2022 38

v. 2023 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vilajoki on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vilajoki ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1919

Sana Vilajoen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vilajoki

Vilajoki
(paikannimi)
Vilajoki Karjalassa
(karttanimi)

Vilajoki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Vilajoki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on kylä.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vilajoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Vilajoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vilajoenpolku, Vilajoentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вилайоки ("Vilaioki") tarkoittaa nimeä Vilajoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wilaiokj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vilajoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vili Vilajoki tai Vilja Vilajoki.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vilajoki, Finland.

©Tuomas Salste