Vilanen: Sukunimi-info

Vilanen

Tietoja sukunimestä Vilanen

Vilanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Vilasten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 22

v. 2020 22

v. 2022 22

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vilanen on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vilanen ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Vilanen on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vilanen on suojattu 1984 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Виланен tarkoittaa nimeä Vilanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vilanens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wilain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vilanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vili Vilanen tai Vilja Vilanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Vilanen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vilanen, Finland.

©Tuomas Salste