Vilhola: Sukunimi-info

Vilhola

Tietoja sukunimestä Vilhola

Vilhola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Vilhola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2022 21

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vilhola on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vilhola ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Wilhola. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Vilholat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Vilholan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1906–1937
Yritykset
perust. 1970–1982

Sana Vilhola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vilhola

Vilhola
(paikannimi)
Vilhola Karjalassa
(karttanimi)

Vilhola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Vilhola esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vilhola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Vilhola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vilholantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вильхола tarkoittaa nimeä Vilhola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vilho Vilhola tai Vilhelmiina Vilhola.

Samankaltaisia nimiä kuin Vilhola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vilhola, Finland.

©Tuomas Salste