Viljainen: Sukunimi-info

Viljainen

Tietoja sukunimestä Viljainen

Viljainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Viljaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2018 28

v. 2020 28

v. 2022 27

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viljainen on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Viljainen ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Viljainen on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Viljainen on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Viljainen

Viljainen (paikannimi)

Viljainen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Viljainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вильяйнен tarkoittaa nimeä Viljainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Viljainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wiliain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Viljainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vilja Viljainen tai Viljam Viljainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Viljainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Viljainen, Finland.

©Tuomas Salste