Viljakka: Sukunimi-info

Viljakka

Tietoja sukunimestä Viljakka

Viljakka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Viljakka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 50

v. 2016 50

v. 2018 47

v. 2020 46

v. 2022 47

v. 2023 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viljakka on sijalla 11 906. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Viljakka ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Viljakka on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Viljakka on suojattu 1999 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1960–1969

Vuosina 1960–1969 kuolleet Viljakat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Viljakan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Viljakka

Viljakka (paikannimi)Katuosoitteissa

Viljakka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Viljakka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Viljakka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viljakankatu, Viljakantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вильякка tarkoittaa nimeä Viljakka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Viljaka.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wiliacka on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Viljakka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vilja Viljakka tai Viljam Viljakka.

Viljakka tunnetaan myös lehmien nimenä.

Samankaltaisia nimiä kuin Viljakka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Viljakka, Finland.

©Tuomas Salste