Viljamäki: Sukunimi-info

Viljamäki

Tietoja sukunimestä Viljamäki

Viljamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Viljamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2018 37

v. 2020 37

v. 2022 37

v. 2023 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viljamäki on sijalla 14 558. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Viljamäki ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Viljamäki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Viljamäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Viljamäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 23 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Viljamäkiä on 36.

Paikannimi Viljamäki

Viljamäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Viljamäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Viljamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Viljamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viljamäenraitti, Viljamäentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вильямяки ("Viljamjaki") tarkoittaa nimeä Viljamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Viljameki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wiliamäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Viljamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Viljamaki tai Viljamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viljam Viljamäki tai Vilja Viljamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Viljamäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Viljamäki, Finland.

©Tuomas Salste