Viljaniemi: Sukunimi-info

Viljaniemi

Tietoja sukunimestä Viljaniemi

Viljaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Viljaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2018 33

v. 2020 32

v. 2022 31

v. 2023 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viljaniemi on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Viljaniemi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Viljaniemi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Viljaniemi

Viljaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Viljaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Viljaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Viljaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viljaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вильяниеми ("Viljanijemi") tarkoittaa nimeä Viljaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wilianiemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Viljaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vilja Viljaniemi tai Viljam Viljaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Viljaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Viljaniemi, Finland.

©Tuomas Salste