Vilkka: Sukunimi-info

Vilkka

Tietoja sukunimestä Vilkka

Vilkka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Vilkka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 11 max

v. 1985 19

v. 2015 30

v. 2016 30

v. 2017 31

v. 2018 31

v. 2019 31

v. 2020 29

v. 2021 30

v. 2022 30

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vilkka on sijalla 16 645. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vilkka-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2022 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Vilkka on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vilkka on suojattu 1984 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Vilkka

Vilkka (paikannimi)Katuosoitteissa

Vilkka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vilkka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vilkka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vilkantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Vilkka

Vilkka on myös miehen etunimi. Vuonna 2022 Vilkka oli yhtenä etunimenä 6 miehellä. Samaan aikaan Vilkka oli 30 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (5 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вилькка tarkoittaa nimeä Vilkka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vilka.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wilca on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vilkka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vilko Vilkka tai Vilja Vilkka.

Samankaltaisia nimiä kuin Vilkka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vilkka, Finland.

©Tuomas Salste