Vinnikainen: Sukunimi-info

Vinnikainen

Tietoja sukunimestä Vinnikainen

Vinnikainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Vinnikaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 32 max

v. 1985 30

v. 2015 53

v. 2018 54

v. 2020 52

v. 2022 55

v. 2023 54

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vinnikainen on sijalla 10 739.

Vinnikaisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Vinnikainen on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vinnikaisia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Vinnikaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Vinnikaista. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Vinnikainen

Vinnikainen Karjalassa
(karttanimi)

Nimi Vinnikainen esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vinnikainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Винникайнен tarkoittaa nimeä Vinnikainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vinnikainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Winnicain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vinnikainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vinski Vinnikainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Vinnikainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vinnikainen, Finland.

©Tuomas Salste