Vinnikka: Sukunimi-info

Vinnikka

Tietoja sukunimestä Vinnikka

Vinnikka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Vinnikka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 21 max

v. 1985 27

v. 2015 29

v. 2018 31

v. 2020 31

v. 2022 31

v. 2023 31

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vinnikka on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vinnikka ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1969

Vuosina 1955–1969 kuolleet Vinnikat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Vinnikan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin kahden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Paikannimi Vinnikka

Vinnikka (paikannimi)

Vinnikka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vinnikka jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Винникка tarkoittaa nimeä Vinnikka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vinnika.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Winnicka on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vinnikka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vinski Vinnikka.

Samankaltaisia nimiä kuin Vinnikka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vinnikka, Finland.

©Tuomas Salste